280241x bekeken sinds 10 juli 2008
Enorm veel balbezit Bavel 7 maar weinig gevaar levert een punt op tegen BVV

Teamblog

Enorm veel balbezit Bavel 7 maar weinig gevaar levert een punt op tegen BVV

Enorm veel balbezit Bavel 7 maar weinig gevaar levert een punt op tegen BVVAfgelopen weekend mochten we ons opmaken voor een ritje naar Den Bosch naast het stadion " De Vliert " van FC Den Bosch. Hier werkt BVV haar thuiswedstrijden af en de Bossenaren stonden slechts 3 punten achter op ons. Een belangrijke pot voor beide ploegen dus, voor Bavel om aansluiting te houden bij de bovenste 2 en voor BVV om naast zij te komen bij Bavel.

Er waren helaas weer genoeg afwezigen waardoor we weer een beroep moesten doen op gastspelers, gelukkig was Jirri (8e) & waren Teun & Nick (9e) bereid om ons uit de brand te helpen. Na een korte warmin up begonnen we aan de wedstrijd die onder leiding stond van een clubscheids die in zijn Nike trainingspakje over het veld waggelden omdat wederom een KNVB scheids af had gemeld wat tegenwoordig normaal is in deze (A) klasse. We begonnen voortvarend aan het duel want na een minuut of 10 kon Stefan goed doorzetten op rechts en gaf hij een voorzet bij de 2e paal die uit de kluts uiteindelijk voor de voeten kwam van Teun Martens die zich goed had opgesteld in de 16 en vrij uit kon halen en binnen kon schieten 0-1. Voor deze treffer was er nog niks aan de hand en was BVV nog niet gevaarlijk geweest. Na de treffer leek de thuisploeg wakker geschud en kregen ze 2 grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar 2 keer was de inzet niet bijsterd goed en kon Chubby redding brengen. Toch kwam BVV op gelijke hoogte, een vrijetrap van een meter of 25 wou Jirri die randje 16 stond wegwerken maar raakte de bal verkeerd en kwam op de zijkant van zijn scheenbeschermer en zo veranderde de bal van richting waardoor iedereen op het verkeerde been stond en zo belandde hij in het eigen doel 1-1. Vlak na deze gelijkmaker werd het ook al snel 1-2, Jirri liep met een aanvaller mee die de 16 was binnen gedrongen en op een nog vrij ongevaarlijke positie zette Jirri zijn sliding in op de bal en hij raakte de bal ook maar de clubscheids oordeelde anders en legde de bal op de stip. De penalty was onhoudbaar en zo leek er weinig aan de hand na onze voorsprong maar sta je binnen 5 minuten tegen een achterstand aan te kijken. Na deze tegentreffer moest Corne ook nog geblesseerd het veld verlaten nadat hij dichtbij was bij de gelijkmaker maar zijn poging werd van de lijn gehaald, hij ging een schouderduw aan met een tegenstander en won die ook overtuigend maar hij was zo overtuigend dat Dijkie zelf ook viel en met zijn volle gewist op zijn sleutelbeen kwam. Resultaat hiervan was dat zijn sleutelbeen was gebroken en we Corne dus ook weer een tijdje kwijt zijn. Zijn vervanger was Slinger. Na de achterstand pakte wij het spel weer op en dirigeerde we, grote kansen kwamen er helaas niet. Teun was een keer dichtbij met een goeie actie maar zijn schot ging net over en Nick schoot uit de rebound van een corner op de buitenkant van de paal.

Een zeer onnodige achterstand en ook niet verdiend want we hadden meer balbezit en hadden de betere mogelijkheden ook al waren dat er niet veel. In de rust besproken dat we rustig moesten blijven en dat zo vanzelf de gelijkmaker en ook de nieuwe voorsprong wel zou komen. Helaas pakte het zo niet uit. In de 2e helft gingen we verder waar we gebleven waren, domineren en het spel bepalen. BVV had niks in te brengen en we waren dan ook constant op de helft van de Bossenaren aan het voetballen. Thuis spelen we op kunstgras en voetbalt het allemaal wat sneller, afgelopen weekend speelde we nog net niet op de oefenhoek van Bavel zeg maar en dat zal ook meegespeeld hebben maar over de 2e helft kunnen we vrij kort zijn: het was schandalig slecht. BVV kwam zelf met 10 man te staan doordat een marrokaan of turk die zichzelf heel interessant vond maar geen bal kon raken van het veld werd gestuurd door in zijn eigen taal te gaan schelden tegen de scheidsrechter die naast de onterechte penalty verders de wedstrijd goed floot. We domineerden en hadden Barcelona achtig veel balbezit maar uitgespeelde kansen bleven uit, dit kwam niet alleen door ons slechte en chaotische spel maar ook omdat BVV met 9 man achterin stond. De grootse kansen waren voor Bjorn die de bal bij de 2e paal kreeg maar over schoot & en een kopbal van Daan bij de 2e paal die hij ook over mikte. De overige doelpogingen waren niet spannend genoeg voor de keeper die waarschijnlijk ook voor het eerst zijn handschoenen aan had. Vrijetrappen huize hoog over of precies in de handen van de keeper en schoten naast/over of tegen 1 van de zovele verdedigers aan. Gelukkig scoorden we nog wel de 2-2, een goeie voorzet van Jirri werd goed ingeschat door Bob die hem wederom met zijn kop binnen knikte. Dit was het enigste positieve wat er te melden valt in de 2e helft van onze kant, daarnaast mogen we nog van geluk spreken dat we niet met lege handen naar huis gaan want vlak voor tijd was een BVV'er doorgebroken en kon hij alleen op het doel af. Hij werd gesandwhiched door Piellie & Chubby en dit was een zuivere strafschop maar de leidsman gaf hem dit keer niet.

Na afloop kwam holle bolle Gijs van BVV nog even verhaal halen bij Daan waarom hij tijdens de wedstrijd de bal richting de dug out schoot. Hij zette zn eigen daarmee voor lul want de spelers van BVV lachte hem ook uit en het liep af met een sisser omdat de wedstrijd verder sportief was verlopen en niemand zin had in problemen.

Zo spelen we voor de 2e keer gelijk dit seizoen en voor de 2e keer hebben we het gevoel dat we punten laten liggen. Deze voelt minder erg als bij GDC omdat je achteraf nog blij moet zijn dat je uberhaupt een goal maakt maar het krachtsverschil was wel zo groot dat je je moet schamen dat je niet wint van deze tegenstander. Zaterdag een tegenstander van een ander kaliber, namelijk de nummer 2: GVV'63. Als je wint blijf je nog een beetje in de buurt maar dan nog is het verschil al groot. Kampioen word je niet meer of NEO'25 & GVV'63 moeten nog veel punten laten liggen en wij maken zelf geen fout meer. Laten we maar beginnen om een goeie pot neer te zetten en de kansen die we krijgen een keer af te maken, dat is namelijk de laatste weken een probleem. Tot Donderdag !
Auteur: Peter Vosselmans | 04 december 2013

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in