281468x bekeken sinds 10 juli 2008
Teamblog

Laatste 10 blogs

ENORM VEEL BALBEZIT BAVEL 7 MAAR WEINIG GEVAAR LEVERT EEN PUNT OP TEGEN BVV

Enorm veel balbezit Bavel 7 maar weinig gevaar levert een punt op tegen BVVAfgelopen weekend mochten we ons opmaken voor een ritje naar Den Bosch naast het stadion " De Vliert " van FC Den Bosch. Hier werkt BVV haar thuiswedstrijden af en de Bossenaren stonden slechts 3 punten achter op ons. Een belangrijke pot voor beide ploegen dus, voor Bavel om aansluiting te houden bij de bovenste 2 en voor BVV om naast zij te komen bij Bavel.

Er waren helaas weer genoeg afwezigen waardoor we weer een beroep moesten doen op gastspelers, gelukkig was Jirri (8e) & waren Teun & Nick (9e) bereid om ons uit de brand te helpen. Na een korte warmin up begonnen we aan de wedstrijd die onder leiding stond van een clubscheids die in zijn Nike trainingspakje over het veld waggelden omdat wederom een KNVB scheids af had gemeld wat tegenwoordig normaal is in deze (A) klasse. We begonnen voortvarend aan het duel want na een minuut of 10 kon Stefan goed doorzetten op rechts en gaf hij een voorzet bij de 2e paal die uit de kluts uiteindelijk voor de voeten kwam van Teun Martens die zich goed had opgesteld in de 16 en vrij uit kon halen en binnen kon schieten 0-1. Voor deze treffer was er nog niks aan de hand en was BVV nog niet gevaarlijk geweest. Na de treffer leek de thuisploeg wakker geschud en kregen ze 2 grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar 2 keer was de inzet niet bijsterd goed en kon Chubby redding brengen. Toch kwam BVV op gelijke hoogte, een vrijetrap van een meter of 25 wou Jirri die randje 16 stond wegwerken maar raakte de bal verkeerd en kwam op de zijkant van zijn scheenbeschermer en zo veranderde de bal van richting waardoor iedereen op het verkeerde been stond en zo belandde hij in het eigen doel 1-1. Vlak na deze gelijkmaker werd het ook al snel 1-2, Jirri liep met een aanvaller mee die de 16 was binnen gedrongen en op een nog vrij ongevaarlijke positie zette Jirri zijn sliding in op de bal en hij raakte de bal ook maar de clubscheids oordeelde anders en legde de bal op de stip. De penalty was onhoudbaar en zo leek er weinig aan de hand na onze voorsprong maar sta je binnen 5 minuten tegen een achterstand aan te kijken. Na deze tegentreffer moest Corne ook nog geblesseerd het veld verlaten nadat hij dichtbij was bij de gelijkmaker maar zijn poging werd van de lijn gehaald, hij ging een schouderduw aan met een tegenstander en won die ook overtuigend maar hij was zo overtuigend dat Dijkie zelf ook viel en met zijn volle gewist op zijn sleutelbeen kwam. Resultaat hiervan was dat zijn sleutelbeen was gebroken en we Corne dus ook weer een tijdje kwijt zijn. Zijn vervanger was Slinger. Na de achterstand pakte wij het spel weer op en dirigeerde we, grote kansen kwamen er helaas niet. Teun was een keer dichtbij met een goeie actie maar zijn schot ging net over en Nick schoot uit de rebound van een corner op de buitenkant van de paal.

Een zeer onnodige achterstand en ook niet verdiend want we hadden meer balbezit en hadden de betere mogelijkheden ook al waren dat er niet veel. In de rust besproken dat we rustig moesten blijven en dat zo vanzelf de gelijkmaker en ook de nieuwe voorsprong wel zou komen. Helaas pakte het zo niet uit. In de 2e helft gingen we verder waar we gebleven waren, domineren en het spel bepalen. BVV had niks in te brengen en we waren dan ook constant op de helft van de Bossenaren aan het voetballen. Thuis spelen we op kunstgras en voetbalt het allemaal wat sneller, afgelopen weekend speelde we nog net niet op de oefenhoek van Bavel zeg maar en dat zal ook meegespeeld hebben maar over de 2e helft kunnen we vrij kort zijn: het was schandalig slecht. BVV kwam zelf met 10 man te staan doordat een marrokaan of turk die zichzelf heel interessant vond maar geen bal kon raken van het veld werd gestuurd door in zijn eigen taal te gaan schelden tegen de scheidsrechter die naast de onterechte penalty verders de wedstrijd goed floot. We domineerden en hadden Barcelona achtig veel balbezit maar uitgespeelde kansen bleven uit, dit kwam niet alleen door ons slechte en chaotische spel maar ook omdat BVV met 9 man achterin stond. De grootse kansen waren voor Bjorn die de bal bij de 2e paal kreeg maar over schoot & en een kopbal van Daan bij de 2e paal die hij ook over mikte. De overige doelpogingen waren niet spannend genoeg voor de keeper die waarschijnlijk ook voor het eerst zijn handschoenen aan had. Vrijetrappen huize hoog over of precies in de handen van de keeper en schoten naast/over of tegen 1 van de zovele verdedigers aan. Gelukkig scoorden we nog wel de 2-2, een goeie voorzet van Jirri werd goed ingeschat door Bob die hem wederom met zijn kop binnen knikte. Dit was het enigste positieve wat er te melden valt in de 2e helft van onze kant, daarnaast mogen we nog van geluk spreken dat we niet met lege handen naar huis gaan want vlak voor tijd was een BVV'er doorgebroken en kon hij alleen op het doel af. Hij werd gesandwhiched door Piellie & Chubby en dit was een zuivere strafschop maar de leidsman gaf hem dit keer niet.

Na afloop kwam holle bolle Gijs van BVV nog even verhaal halen bij Daan waarom hij tijdens de wedstrijd de bal richting de dug out schoot. Hij zette zn eigen daarmee voor lul want de spelers van BVV lachte hem ook uit en het liep af met een sisser omdat de wedstrijd verder sportief was verlopen en niemand zin had in problemen.

Zo spelen we voor de 2e keer gelijk dit seizoen en voor de 2e keer hebben we het gevoel dat we punten laten liggen. Deze voelt minder erg als bij GDC omdat je achteraf nog blij moet zijn dat je uberhaupt een goal maakt maar het krachtsverschil was wel zo groot dat je je moet schamen dat je niet wint van deze tegenstander. Zaterdag een tegenstander van een ander kaliber, namelijk de nummer 2: GVV'63. Als je wint blijf je nog een beetje in de buurt maar dan nog is het verschil al groot. Kampioen word je niet meer of NEO'25 & GVV'63 moeten nog veel punten laten liggen en wij maken zelf geen fout meer. Laten we maar beginnen om een goeie pot neer te zetten en de kansen die we krijgen een keer af te maken, dat is namelijk de laatste weken een probleem. Tot Donderdag !
Lees verder | Auteur: Peter | 04 december 2013 | 0 Reacties

VIJFDE THUISZEGE OP RIJ DITMAAL TEGEN TAXANDRIA

Vijfde thuiszege op rij ditmaal tegen TaxandriaDe eerste competitiewedstrijd dit seizoen mochten we thuis aantreden en hadden we een valse start. Afgelopen weekend stond de zesde thuiswedstrijd op het programma en Taxandria was de tegenstander. Nadat SSC'55, TSVV Merlijn, TSC & Olympia'60 al zonder punten huiswaarts keerde was het ditmaal Taxandria uit Oisterwijk.

Bijna voor het eerst dit seizoen traden we aan zonder gastspelers en zag de opstelling er als volgt uit: Jood op doel, Bob rechtsachterin, centraal Piellie & Daan met op links Brian. Links op het middenveld stond Slinger, centraal Jens & Jack en op rechts na een lange tijd weer een basisplaats voor Nils. Spitsenduo was Scampi & Bum. Het was een mistige dag zaterdag en het was moeilijk om van de ene kant naar de andere kant maar nog helder genoeg om te kunnen ballen. Het kwam niet ten goede van het spel want veel kansen werden er niet genoteerd van beide kanten. Belangrijke / noemenswaardige puntjes die ik me nog kan herrineren: Jood moest zijn shirtje wisselen omdat zijn blauwe shirt bijna hetzelfde overkwam als die van Taxandria. Toen Tricky Rik een ander shirt uit de kleedkamer had gehaald trok Jarno zn blauwe shirt uit waarop Ad reageerde "Ja alleen dat witte ondershirt is prima joh" waar onze Jood op reageerde "Naait um dan zien ze mijn pizzabuik". Helaas was deze shirtwisselactie noodzakelijk maar daardoor zit onze grote smurf nu wel in de ziektewet, sterkte Jood ! Als we het dan over voetbal gaan hebben kan ik weinig zeggen over de eerste helft, het was niet best zeg maar. De enige echte grote kans die ik me kan herrineren was een bal vanaf rechts die hoog bij Slinger kwam die de 16 in was gekomen en hem in 1x uit de lucht moest nemen maar zijn inzet leek op een terugspeelbal. Kevin liet daarna wel zien dat hij een goeie trap in zijn poten heeft, een vrijetrap vanaf rechts werd met zijn linker perfect in de 16 gebracht en onze koppert in het elftal Bob kwam goed voor zijn tegenstander en scoorde niet zijn eerste kopgoal en bracht ons knap op 1-0. Terwijl ik dit verslag typ ben ik ondertussen al 30x gebeld door Said die een laptop van mij wilt kopen die ik op marktplaats heb gezet, heb hem gemaild dat ik zijn naam niet vertrouw en dus niks verkoop aan hem, denk dat hij het niet zo op prijs stelt de maai. Taxandria had ook nog niks geweldigs laten maar kwamen uit het niets toch op gelijke hoogte, een spits werd diep gestuurd en de verdediging was helemaal weg wat ons vaker voorkomt en dodelijk is (denk aan de pijnlijke 1-1 uit bij GDC). Uit het niets was de halve verdediging weg en kon de spits alleen op goal af maar Piellie achterhaalde de spits en kon zijn inzet blokken maar in de rebound was het een andere Taxandriaar die kon afwerken 1-1. Zo gingen we met een gelijke stand rusten na een zeer matige eerste helft van beide kanten. Voetballend waren we wel de bovenliggende partij maar we konden geen potten breken.

In de rust werd er nog niet gewisseld maar er waren al wel wat plannen gemaakt, iedereen was het over eens dat we moesten winnen dus was de opdracht simpel: opnieuw op voorsprong komen en dan zullen we gaan wisselen. Zo gezegd zo gedaan bleek na zo'n 10 minuten voetballen, Kevin was al dichtbij snel in de 2e helft maar zag zijn inzet net naast gaan. Niet lang daarna was het een spaanse combinatie die voor de nieuwe voorsprong zorgde, Stefan tikte de bal listig tussen 2 verdedigers en zetten Kevin alleen voor de doelman. Kevin maakte geen fout en omspeelde de doelman en schoof hem in het lege doel. Na deze treffer werd doelpuntenmaker Bob gewisseld voor Boenty. Na de 2-1 kreeg Kevin meerdere mogelijkheden maar was hij niet gelukkig in de afronding, een kiezelhard schot op goal werd ternauwernood gered door de doelman die zelf er bijna geen weet van had dat hij hem tegenhield, een bal werd van de lijn gehaald & een vrije schietkans in de 16 schoot hij over. Ondanks dat stond hij wel aan de basis van de bevrijdende 3-1, Bjorn kreeg de bal en van randje 16 schoot hij laag en bekeken in de verre hoek en zorgde zo voor een zekere overwinning. Nils Pop werd gewisseld voor Jorg die zoals gezegd weer een basisplaats had en het verstandig was om niet gelijk de volle 90 minuten te spelen. Toen de 3-1 viel leek de buit zo goed als zeker binnen maar scoorde Taxandria toch nog tegen, de linkerbuitenspeler kreeg de bal en Boenty ging vol voor de onderschepping maar zat er net naast waardoor de linkerspeler recht op doel af kon gaan. Hij kon nog even doorlopen maar zag verdedigers van ons te hulp schieten en van buiten de 16 haalde hij hard uit en liet Jarno kansloos 3-2. Vlak na deze treffer kreeg Scampi een levensgrote kans om de marge weer op 2 te zetten maar een 1 op 1 duel met de keeper verloor hij vrij kansloos, normaal gesproken jaagt hij de bal langs de doelman of met zijn snelheid omspeelt hij de man maar zijn vorm blijkt niet optimaal en hij zat er vandaag niet helemaal lekker in. Wellicht door het mistige weer en waar hij normaal gesproken zijn brilleke opheeft met ruitenwissertjes had hij nu natuurlijk niks dus is het hem vergeven zenne. De man die niet veel kansen heeft gehad vandaag maar ze wel verzilverde was Nous en die zorgde voor de definitieve beslissing, met zijn linker was hij wederom genadeloos en schoot hij de 4-2 tegen de touwen. Met nog maar een paar minuten te gaan was de buit nu wel binnen maar het had nog mooier kunnen worden. Jens werd gewisseld voor onze Donder uit de Kanukkik tegenwoordig beter bekend als de man met het enorme huisnummer want jaja hij hangt inmiddels al een tijdje. Stefan die niet scherp was voor de goal had wel vlak voor tijd weer een belachelijke solo vanaf de middelijn waar hij de tegenstanders omspeelde alsof ze pionnetjes waren. Eenmaal aangekomen bij randje 16 had hij nog een verdediger voor zich en besloot hij af te leggen op rechts waar niemand minder dan de man met het enorme huisnummer was mee opgekomen. Dun Donder haalde gelijk uit met rechts maar zijn inzet was recht op de keeper die hem nog met zijn rechterhand tegen de lat kon tikken. Dat had een mooie afsluiter geweest maar het belangrijkste is dat we wederom 3 punten halen en zo dus de vijfde thuiszege op rij boeken.

Verders wil ik ook graag Adje Pop bedanken voor zijn aanwezigheid in de 2e helft, door de 2e helft konden we je niet zien vanwege de mist maar toch zagen we alleen je vlag zo nu en dan wapperen. De grensrechter van Taxandria hield er zelfs mee op halverwege de 2e helft omdat hij niet net zo'n bril als Vargas had met ruitenwissertjes had en dus niks meer kon zien.

Conclusie: Waardeloze 1e helft, sterke 2e, te weinig doelpunten maar toch 3 punten. Zaterdag zijn we vrij maar morgen trainen we gewoon volle bak !
Lees verder | Auteur: Peter | 20 november 2013 | 0 Reacties

BAVEL 7 MAAKT GEEN FOUT EN WINT VAN TSVV MERLIJN !

Bavel 7 maakt geen fout en wint van TSVV Merlijn !Afgelopen weekend mochten we thuis aantreden tegen een bekende tegenstander van Bavel 7 namelijk TSVV Merlijn. Twee seizoenen geleden streden wij met TSVV Merlijn voor het kampioenschap en stond TSVV Merlijn 2 punten boven ons op de laatste speeldag maar TSVV Merlijn was al uitgevoetbald en wij moesten thuis tegen de Kogelvangers. In een krankzinnige spannende wedstrijd wonnen we die uiteindelijk met 3-2 en daarmee dus ook het kampioenschap en stuurden we TSVV Merlijn die waren komen kijken met een kater huiswaarts.

Dit seizoen loopt het allemaal anders, wij zelf hebben dit seizoen al onnodig wedstrijden verloren en doen voorlopig niet meer mee om de titel maar TSVV Merlijn daarentegen doet in plaats van bovenin, onderin mee en zijn de rode lantaarn van deze competie met pas 2 behaalde punten. Onderschatting was niet aan de orde omdat we weten hoe TSVV Merlijn kan spelen.

We begonnen met Chubby op doel, rechtsachter Jorrit die mee deed van het 10e, centraal Jirri van het 8e en Piellie en op links de van blessure terugkerende Brain. Linksmidden stond Slinger, centraal Jack met Jens en op rechts Bob. Spitsenduo vandaag was Bjorn & Stefan. Nadat we eindelijk waren begonnen aan de wedstrijd gebeurde iets waar niemand rekening mee had gehouden, een lange bal vanuit de defensie van de Tilburgers kwam net buiten de 16 waar meerdere verdedigers van ons stonden met aanvallers van de "Tovenaars". De bal kwam op het achterhoofd van Jirri terecht en Chubby die uit was gekomen zag de bal over hem heen in het doel verschijnen. Een knullig doelpunt wat als fout kan worden genoteerd van Chubby, die had daar niks te zoeken omdat de bal buiten de 16 nog was maar ook doordat hij niet goed coachte waardoor Jirri niet wist wat hij moest doen 0-1. Een onnodige tegentreffer en een gelukje voor TSVV Merlijn. Het duurde niet heel lang totdat wij met een antwoord kwamen, al vrij snel kregen we genoeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De 1-1 kwam op naam van Kevin, Stefan ging zijn tegenstander voorbij op rechts en gaf een strakke lage voorzet bij de 2e paal waar Kevin kon binnen schieten. Vrij rap na de gelijkmaker kwamen we ook op voorsprong, het was Jirri die de aanval zelf opzette en afmaakte. Hij gaf een pass op Kevin die zijn mannetje voorbij ging op links en een voorzet gaf op Jirri die was doorgebroken in het 16m gebied. Jirri die eerder al koppend eigen doel trof knikte de bal nu laag in de korte hoek en zorgde voor de 2-1. Daarna kregen we genoeg grote mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar hier faalden wij in. Bjorn had een keer een mooie balcontrole in de lucht en haalde vervolgens hard uit met zijn linker maar helaas was deze poging rechts op de doelman en ook een keer toen hij doorbrak in de 16 werd de hoek te krap om af te ronden. Onze hoekenneuker Zjack was ook dichtbij een treffer maar was iets te snel tijdens een voorzet en zo belandde de bal achter hem. De grootse kans was een identieke aanval als de 1e goal maar ditmaal schoot Kevin voor het open lege doel op de enige Tilburgse verdediger die nog op de lijn stond en dat was pure pech want hij moest de bal ineens nemen en hard en laag inschieten maar trof de laatste man. Na deze regen van kansen leken wij de voetbalwet rond de oren om te krijgen maar dat werd ons gelukkig bespaard, Chubby speelde Jens in nadat Chubby de bal terug had gekregen maar Jens voelde narigheid achter zich en besloot gelijk de bal door het midden te verleggen naar Jirri. Jirri was inmiddels al verder naar de zijkant en zo zat een aanvaller van TSVV Merlijn er tussen en kon hij voor open doel inschieten maar Chubby die terug naar zijn goal was gestormd kon nog net zijn voet er tegen aan krijgen. Waar het al 5-1 had moeten staan kregen we bijna de 2-2 rond ons oren en dat was onze waarschuwing die we goed oppakten want gelijk na die kans maakten we uiteindelijk dan toch de 3-1. Weer eenzelfde situatie als de 1-1 maar ditmaal omgedraaid, Kevin snelde zijn mannetje voorbij en legde de bal laag voor bij de 2e paal en ditmaal was het dus Stefan die binnen kon schieten. Zo ga je toch met een vrij comfortabele voorsprong rusten maar als je de mogelijkheden gaat bekijken die we gehad hebben had het veel meer dan 3-1 moeten staan, de flanken waren de zwakke punten van de bezoekers en daar kregen we ook genoeg kansen uit maar maakten we er te weinig af. Bob had in de 1e helft overigens nog geel gekregen omdat hij tijdens een ingooi opsprong en dat was volgens de regels van de leidsman vandaag niet toegestaan. Of deze regel uberhaupt bestaat weet ik niet maar ik kan begrijpen dat de scheidsrechter geel kan geven als je vlak voor de neus van de man die ingooit staat maar dat was niet het geval dus een vreemde kaart.

Tijdens de rust werd er nog niet gewisseld en het was zaak om de voorsprong uiteraard vast te houden maar het liefst om deze nog uit te breiden. Het was tegen het einde van de 1e helft al aardig donker en toen we terugkwamen was het pikkedonker en speelden we de 2e helft met lichten aan en regende het er ook nog eens bij. De omstandigheden werden er niet beter op en dat was te merken aan het spel in de 2e helft. Na een goeie 15 minuten spelen scoorden we de 4-1 nadat de bal in een scrimmage bij Bjorn terecht kwam, die bewaarde het overzicht en met een droge knal over de grond vond hij de verre hoek. Na deze treffer gebeurde er weinig meer in de wedstrijd. TSVV Merlijn had geen echte goeie voetballers in het elftal op de aanvoerder na maar deze werd de hele wedstrijd goed aangepakt en daar zaten we kort op. Naast dat de aanvoerder een aardige techniek heeft weet hij ook zijn tegenstanders uit hun spel te halen door vies gedrag wat niet op het veld thuishoort. Jens was zijn 1e doelwit maar Jens werd tot kalmeren bedaard. De aanvoerder kwam voetballend er niet aan te pas door mede goede ingrepen van onze zaag Brain. Hij ging het vervolgens anders proberen door vieze kleine overtredingen te maken en tijdens het opbouwen van ons spel namen van ons te roepen en ga zo maar door. Zulke spelers zitten erbij en zijn ook belangrijk voor een team en helemaal voor dit team omdat ze voetballend te kort komen, helaas trapten NIels vandaag hierin door er tegenin te gaan. In een akkefietje met Niels en de aanvoerder die na een verloren duel met Niels toch nog een tikkie moest uitdelen werden ze beiden bestraft met geel. Niels kreeg het niet uit zijn kop en de aanvoerder speelden hier op in en in een later duel tussen deze 2 duwden Niels opzichtig in het oog van de scheidsrechter de Tilburger en kon Niels met zijn 2e gele kaart en dus rood vertrekken. Onnodig in een wedstrijd als deze want voetballend zijn ze geen partij. TSVV Merlijn had geen kans gehad maar kreeg vlak voor tijd een gigantische mogelijkheid om de stand te bepalen op 4-2, Chubby had de bal en wou tussen 2 Tilburgers Bob bereiken maar speelde de bal zo in de voeten van de aanvaller die door het leven gaat als Jose. Gelukkig bakte Jose er niks van en schoot hij voor het open doel naast.

Zo win je de wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk maar hadden we met grotere cijfers moeten winnen. Belangrijkste is dat we hebben gewonnen en ook al was het spel niet altijd geweldig en misten we genoeg kansen de punten zijn binnen. De overwinning zou worden gevierd op de verjaardag van onze trainert Roy de Kort die 30 word ! In het zaaltje van "e Nippel" in Ulvenfout was het beregezellig en was het een zeer geslaagde party en een mooie afsluiter van de dag. Volgend weekend treden we wederom thuis aan en ditmaal tegen Taxandria waar we ook voor 3 punten moeten gaan ! Tot donderdag op de training boyz !
Lees verder | Auteur: Peter | 13 november 2013 | 0 Reacties

GELIJKSPEL VOELT ALS NEDERLAAG UIT BIJ GDC IN EETHEN !

Gelijkspel voelt als nederlaag uit bij GDC in Eethen !Na de ruime en makkelijke overwinning vorige week thuis tegen Olympia'60 stond afgelopen weekend een uitwedstrijd op het programma tegen GDC in Eethen. GDC hadden 3 punten minder als ons verzameld en op papier moest het dus te doen te zijn.

Na een schitterend ritje in de familiewagen van Brain met muziek die je niet verwacht in zo'n auto arriveerden we op het sportcomplex van GDC wat vrij nieuw is en nog niet helemaal af is. Het eerste speelden thuis en lieftallige vrouwkes uit Eethen vroegen of wij lotjes wouden kopen maar besefte pas nadat al 8 man met een voetbaltas was gepasseerd dat wij niet voor lotjes kwamen maar voor een potje voetbal. De opstelling vandaag was als volgt: Chubby op doel, linksachter Bounty, centraal Piellie & Hokboer met op rechts Roof. Linksmidden stond Slinger, centraal Jorg & Jack en op rechts onze Dokter. Het aanvalsduo vandaag bestond uit Jan-Willem & Bum. We hadden deze keer genoeg wissels: Stefan, Niels Pop, Rik, Corne, Rene, Brian. De wedstrijd ging gelijk op en al snel bleek dat voetballend wij de betere ploeg waren, voetballend hadden wij veel meer balbezit maar konden we niet echt gevaarlijk worden. De verdediging van GDC bestond vooral uit fysieke mensen die het niet van voetballen moeten hebben maar van inzet en kracht. De wedstrijd speelde zich het meeste af op het middenveld en op de helft van GDC maar zoals gezegd gevaarlijk werden we niet. De eerste echte grote kans kwam op naam van onze Dokter, de corner kwam uit de kluts terecht voor Jens zijn voeten en hij haalde zonder pardon uit met zijn nieuwe copa's maar zag zijn inzet geblokt worden door een verdediger die er zelf geen weet bij had want de bal kwam vol in zijn gezicht en zo was het dus pech voor ons en een gelukje voor GDC. GDC had nog geen bal op goal geschoten maar waren plotseling heel dichtbij een doelpunt, een middenvelder ging veel te hard door in een duel op Piellie en kreeg de bal zo bij een aanvaller die op het doel af kon gaan. Hij behield het overzicht en legde af op een medespeler die was meegelopen maar die kreeg de bal niet goed onder controle en Chubby die uit was gekomen verkleinde zijn doel en keerde zijn inzet. Deze kans had erin gemoeten maar gelukkig kon Chubby redding brengen, helaas dacht Roof er niet zo over. De grove overtreding die aan deze aanval vooraf ging had afgeloten moeten worden maar dit deed de scheids niet waardoor Bob na die grote kans tekeer ging tegen de scheidsrechter hierover en de bal vervolgens buiten de 16 legde voor een vrijetrap en Bob bestrafte met geel. Gelukkig verprutste GDC de vrijetrap en blijft het 0-0 maar de actie van Roof is kort gezegd: oerlomp. De gemoederen waren wat opgelopen na dit akkefietje en zo ging Bum ook te vel door op een tegenstander die ook bestraft werd met geel. Even later ging GDC de fout in door Kevin onderuit te halen maar wonderbaarlijk genoeg hield de leidsman deze keer de kaarten wel op zak. De scheidsrechter was jonger dan elke speler die op veld stond dus ja hij had wel in moeten grijpen bij de 1e charge van GDC maar toch moet er respect worden getoond voor deze jongen om een wedstrijd te leiden tegen stuk voor stuk oudere gasten. Er gebeurde daarna weinig meer in de 1e helft en zo ging we rusten met de brilstand.

Voetballend waren we beter maar creëerden we veel te weinig, in de rust werd de balvaste man voorin Jan Willem gewisseld voor Stefan die met zijn snelheid hopelijk voor wat meer gevaar kon brengen. Vrij snel in de 2e helft kregen we gelijk een goede mogelijkheid, Bum stuurde Slinger met een heerlijke steekbal de 16 in op links en Slinger moest ineens uithalen maar raakte hem volledig verkeerd en zijn schot belandde naast het doel. Vlak na deze kans was het Stefan die zich voor het eerst liet spreken vandaag, met een kleine slalom schoot hij randje 16 op de binnenkant van de linkerpaal en ging de bal voor het doel langs en was het weer pech dat deze er niet in ging en een gelukje wederom voor GDC. We kwamen gelukkig alsnog op 1-0 voorsprong, Piellie bezorgde de bal bij Stefan die aan kon nemen en vervolgens naar binnen ging en van buiten de 16 de verre hoek opzocht en de keeper kansloos liet met zijn schot 0-1. De treffer voelde goed maar dit was niet te zien aan het spel wat we daarna op de mat legde. GDC werd sterker en sterker en kregen meer kansen, de grootse kans was een voorzet die bij de 2e paal belandde waar een speler van GDC volledig vrij stond. Hij kon aannemen en zijn schot was hard maar Chubby gooide zich er voor en kreeg zijn hand er tegenaan en vervolgens belandde de bal op paal en was de kans verkeken. Hierna bleef GDC druk zetten maar bleven grote kansen die ze zojuist hadden gekregen uit. Het waren vooral veel afstandschoten die geplaatst waren maar niet hard genoeg waren en die verwerkt konden worden door Chubby. Naarmate de wedstrijd eindigde en de bal er niet in ging voor GDC leek het erop dat we met 3 punten huiswaarts zouden keren echter viel toch nog vlak voor tijd de gelijkmaker. Een lange bal van GDC op de spits was de inleiding voor de gelijkmaker, de spits kon niet vrijuit op het doel af want hij had Bob nog naast zich. De spits & Roof waren in gevecht en maakten meters, uiteindelijk leek de spits het af te gaan leggen doordat Roof een sliding inzette echter stuite de bal verkeerd op en kon de spits alleen op het doel af. Chubby verkleinde zijn doel maar op het moment van schieten van de spits kwam hij net niet goed uit met zijn passen en ging de bal langs zijn benen in het doel 1-1. Een enorme domper, Roof had misschien beter kunnen blijven staan maar had ook pech met de sliding & Chubby die net verkeerd uit kwam met zijn passen kon de bal niet keren die houdbaar was want de inzet van de spits was alles behalve goed.

Zo vlak voor tijd een tegentreffer krijgen voelt als verlies maar als je de wedstrijd bekijkt mogen we niet klagen want qua kansenverhouding legden we het af. Een domper want hier hadden we gewoon 3 punten moeten pakken en hielden we de koppositie nog in het zicht. De koploper NEO'25 is voorlopig niet meer te achterhalen voor ons en daar moeten we ons ook niet op focussen, gezien de ploegen die we nu gehad hebben is een plek bij de eerste vijf zeker haalbaar en daar zullen we voor gaan strijden. Komende 2 wedstrijden spelen we thuis tegen laagvliegers TSVV Merlijn & Taxandria, minimale score wat we uit deze wedstrijden moeten halen lijkt me duidelijk, 6 punten godver ! Tot morgen op de training.

P.S. op onderstaande link is het verslag van GDC te lezen, blijkbaar hebben ze een hoge pet op van ons want ze denken dat wij 2 keer trainen

Wedstrijdverslag GDC.
Lees verder | Auteur: Peter | 06 november 2013 | 0 Reacties

ZEVENDE WEDSTRIJD MET 7-0 GEWONNEN DOOR BAVEL 7 VAN OLYMPIA'60 !

Zevende wedstrijd met 7-0 gewonnen door Bavel 7 van Olympia'60 !Afgelopen weekend mochten we weer de wei in na een weekje rust te hebben gehad. Ditmaal was de tegenstander Olympia'60 uit Dongen die we op ons eigen sportpark zouden ontvangen. De Dongenaren hadden inmiddels 7 punten verzameld en voor ons was het duidelijk wat we moesten doen, winnen.

Afgelopen weekend misten we weer een aantal spelers wat resulteerde in een bank van 2 man: Nils Pop & Rini. Zowel Nils als Rini zijn nog niet geheel wedstrijd dus het was zaak voor de basiself om 90 minuten volle bak te gaan en die basiself bestond uit: Chubby op doel, linksachter Jeronus, centraal Piellie & Hokboer en op rechts Roof. Linksmidden stond Kevin, centraal Jack & Jorg met op rechts Rikkert. Spitsenduo was Scampi en Bum. Doordat de nodige wedstrijden weer waren uitgelopen switchen we van veld en speelden we niet op het vertrouwde kunstgras veld maar op het hoofdveld. Het hoofdveld is wat groter als het kunstgras veld dus zouden we veel ruimte krijgen en was het zaak om deze niet aan de tegenstander te geven. Al vrij rap in de wedstrijd kwamen we op een 1-0 voorsprong, een vrijetrap van Stefan werd genadeloos hard over de muur door het midden in het dak van de goal gepegeld. De doelman wist niet wat hem overkwam en de reddingspoging zag er ook vrij kansloos uit, je moet je indenken dat je een vlieg uit de lucht wilt slaan maar volledig mistast en zo zag het er ook uit bij de vrijtetrap van Stefan maar zoals gezegd zat er een aardige snelheid achter. Niet veel later viel ook de 2-0, Chubby speelde Bob in en Roof die normaal op het middenveld staat ging aan de wandel met de bal wat je eigenlijk niet moet doen maar het pakte goed uit, Roof zat vol agressie en energie doordat zijn internet eruit lag en zijn lieftallige vrouw de frietpan heeft laten kinkelen in de keuken dus hij ging als een malle over het veld. Hij passeerde 2 man en gaf toen een goeie diagonale pass die bij Jacki belandde. Jacki had oog voor het doel en zag dat de beste doelman a.k.a. de dongense vliegenvanger te ver voor zijn goal stond en met veel gevoel legde hij de bal precies over de keeper heen in het netje. Twee mooie goals en de ploeg uit Dongen stichtte amper gevaar. Het grootste gevaar was de laagstaande zon die de verdediging verblinde maar ondanks dat stond het als een huis en werd er geen enkele kans weggegeven. Jeronus had zijn tegenstander die door het leven gaat als "Roland" in zijn zak, Hokboer & Piellie stonden centraal steady en Hokboer kon vaak mee opkomen om het middenveld te steunen & Roof had ook geen kind aan zijn tegenstander. Op het middenveld kon Kevin vaak aanvallend gevaar brengen maar was ongelukkig in zijn laatste acties, zo trof hij door een goede combinatie met zijn gebroeder de lat die erin had gemogen. Jacki had al een doelpuntje erin geprikt en kon aanvallend veel combineren met ons spitsenduo doordat ons beest Jorg bijna al zijn duels won en het verdedigende werk oploste. Rikkert was een beetje de onzichtbare man op het middenveld maar deed zijn ding, maakte geen fouten en won zijn duels en was zo dus ook belangrijk. Scampi & Bum waren af en toe nog wat ongelukkig in bepaalde aanvallen maar zorgde voor genoeg gevaar. We kregen nog genoeg kansjes om de score te vergroten maar hier faalde we in, zoals gezegd Slinger raakte een keer de lat, Hokboer was aanvallend 2x dichtbij een goal en dreigende aanvallen werden het net niet. We waren de betere ploeg en gingen dik verdiend rusten met 2-0 en het leek zo een zorgeloze overwinning te worden.

In de rust geen verandering doorgevoerd en het was een duidelijk verhaal voor iedereen, de score uitbreiden. Je staat weliswaar met 2-0 voor maar het risico dat de 2-1 valt en de tegenstander hoop krijgt hou je altijd en dat moesten we voorkomen. Al vrij snel viel de 3-0 bijna, een voorzet laag over de grond vanaf links door Slinger belandde bij Bum die vervolgens uithaalde in de korte hoek maar de bal net over zag gaan. De 3-0 viel uiteindelijk wat niet geheel onverrassend te noemen was en ook deze derde was weer een mooie. Onze beul Jorg werd weggestuurd in de rechterhoek, er was geen medespeler van ons in de buurt om te helpen maar er was ook geen tegenstander in de buurt om de bal te veroveren. De doelman die later bleek zijn 1e wedstrijd ooit te keepen stond iets te ver voor zijn goal en Jorg dacht "Wat Jack kan, kan ik ook" en hij lepelde de bal diagonaal over de doelman in de verre hoek en dit was een wederom een knappe mooie goal. De 4-0 was een soortgelijke gelijke aanval als de tweede, Chubby bouwde op bij Roof en Bob gaf weer een lekkere diagonale pass richting Slinger deze keer. Waar vlak na rust de voorzet werd overgewerkt door Bum schoot hij de voorzet van Kevin dit keer wel goed binnen. De 5-0 komt geheel op naam van onze enige echter nummer 8, De Noot. Door goed doorzetten en fel op de bal te zitten veroverde Jorg de bal van de laatste man en kon alleen op de keeper af, hij bleef vervolgens kalm en schoot hem beheerst links langs de doelman in de goal, klasse druk gezet. De 6-0 was een lange haal van Chubby op Scampi die met zijn snelheid de achterlijn opzocht, vanaf rechts gaf hij laag voor en was het wederom Bum die goed was meegelopen die ditmaal met zijn rechter hard binnen schoot. De 7-0 kan ik me niet herrineren maar Scampi prikte zijn 2e van de dag erin en zorgde zo voor een zevenklapper. Rikkert werd tijdens de 2e helft nog gewisseld voor Nils en helaas moest Jeronus vlak voor tijd geblesseerd eraf en werd vervangen door Rini. In de 2e helft hebben we geen kans weggegeven net als in de 1e helft en gingen we effectiever om met de mogelijkheden.

Al met al een goeie wedstrijd maar als je naar de kansen gaat kijken hadden we minimaal met dubbele cijfers moeten winnen maar met 7-0 hoeven we niet te klagen. Verders was het een domper dat Jeronus uitviel want die zijn we voorlopig even kwijt door een dikke enkel terwijl hij juist lekker in vorm was.

Zo winnen we met een zevenklapper en houden we de 0, een heerlijk gevoel om op teamuitje te gaan. Eerst kregen we allemaal van Tante Tecla een bordje friet met 2 snacks en een goudgele rakker om vervolgens allemaal snel huiswaarts te keren om spullen af te gooien en te verzamelen voor het Casino. We kregen in het casino speluitleg en de 2 minitoernooitjes werden gewonnen door onze buitenmensen Jacki & Roy. Onze jood wilde ook weleens een balletje laten draaien in het roulette spel maar met zijn grote vinger bleek dit nog niet zo gemakkelijk wat mooie beelden tot gevolg had. Daarna kreeg iedereen wat centen om dit vervolgens te vergokken maar we wonnen een mooie klapper met het overgebleven geld van Nils Pop door jawel €70 eurootjes te winnen voor de gezamenlijkepot. Het teken van deze zaterdag stond toch al geheel in de 7 dus dit sloot het het casinouitje mooi af. Vervolgens met zijn allen ouderwets in de stad geweest waar het beregezellig was zoals altijd met de vrienden van zeven !

Zo pakken we 3 punten die we nodig hadden en staan we nu 6 punten achter op de koploper en 3 punten achter op plek 2. Nu zijn er nog 4 tegenstanders te gaan en als we deze 4 pakken doen we nog mee om de titel maar dat is kijken in een glazen bol dus moeten we ons focussen op de eerstvolgende wedstrijd uit tegen GDC. Het zal geen makkelijke pot worden maar als we spelen net als zaterdag en we genoeg fitte mensen hebben moet het lukken, tot donderdag !
Lees verder | Auteur: Peter | 30 oktober 2013 | 0 Reacties

VOORSPRONG / WINST TE MAKKELIJK UIT HANDEN GEGEVEN TEGEN WSC !

Voorsprong / Winst te makkelijk uit handen gegeven tegen WSC !Afgelopen weekend mochten we op bezoek bij een oude bekende waar we wel eens eerder hebben tegen gespeeld in de 3e klasse, WSC uit Wolluk. WSC is niet onverdienstelijk begonnen aan deze competitie met slechts 1 nederlaag en 4 overwinningen waren ze voor aanvang van deze speelronde de nummer 2.

We waren wederom niet compleet & hadden ditmaal slechts 1 gastspeler bij namelijk Jorrit van het 10e dus moesten we weer creatief zijn met het oplossen van de aanwezige mankrachten. Niet spelende Zevianen waren: Jens (Vakantie), Brian (Geblesseerd), Daan (CV weekend), Ranil (Geblesseerd) & Niels Pop (Geblesseerd). De wissels waren Bob, Peter & Rini in noodgevallen. Ondanks de vele afwezigen weer keerde onze Amerikaan wel weer terug op de velden om zijn technisch & tactisch spelinzicht luidkeels over te brengen tijdens de wedstrijd, Mister de Kort !

Jood stond op doel met rechtsachter Jorrit, centraal Piellie & Tricky Rik en op links de man in vorm Jeronus. Links op het midden stond Slinger, centraal Jacki & Jorg en op rechts de man die altijd praat zat heeft maar het nooit laat zien Dijkie. Spitsenduo vandaag was Scampi & Noussie. De tegenstander van vandaag waren jonge ventjes en hadden een warming up in de benen waar menig Bavel 7 speler al aan het zuurstof had gelegen. Gebrand was de thuisploeg om te winnen want als wij vandaag 3 punten zouden meenemen uit het sportpark wat gelegen is in de schaduw van het Mandemakers stadion waar RKC zijn thuiswedstrijden speelt kwamen we op gelijke hoogte met WSC. Bij een eerste actie van de thuisploeg waar uiteindelijk niks uit kwam bleek dat de spits vrij rap was en de defensie daar wel eens een hele kluif aan kon hebben deze dag. De spits werd echter weinig in stelling gebracht en viel het gevaar allemaal wel mee, het meeste gevaar van de thuisploeg kwam vanuit de corners. Vele corners kregen ze en werden allemaal stuk voor stuk ingedraaid, gelukkig viel de bal telkens niet goed voor de Wollukkers en kon de defensie of Jarno de bal wegwerken. Uit het niets kregen wij opeens een kans, Jarno bouwde op bij Jorrit en die gaf de bal vervolgens aan Stefan. Stefan zag zijn verdediger op zich af komen en speelde de bal rechts om en ging zelf linksom vliegensvlug de man voorbij en hij was gezien, hij kon schuin op het doel af lopen en waar zowel Kevin als Bjorn mee waren gelopen die net te laat op dezelfde lijn waren besloot hij zelf te schieten en trof hij de paal. WSC stelde daar tegen over een gevaarlijke vrijetrap die goed werd gepakt door de Jood. Vlak na de vrijetrap mocht Jarno uittrappen en was Stefan wederom sneller dan zijn directe tegenstander, hij trok naar binnen en van net buiten het 16m gebied haalde hij uit met links en was de keeper kansloos 0-1. WSC was vooral met dode spel situaties gevaarlijk maar voetballend was het niet heel bijzonder wat men liet zien. Daar tegenover mag gezegd worden dat wij als team vrij redelijk stonden en ze het voetballend ook te moeilijk maakte om eraan toe te komen. Zelf kwamen wij ook niet echt aan goed voetbal toe maar deed iedereen zijn plicht en zo gingen we met een goed gevoel rusten.

In de rust gaf Piellie al aan de wedstrijd niet te kunnen volbrengen omdat hij in een duel de bal ongelukkig op zijn hoofd had gekregen en last had van constante duizeligheid. Ook Dijkie alias Dun Donder gaf aan geen 90 minuten te kunnen spelen, de man die zoveel vooral van zichzelf verwacht. Met een donderspeech de avond van te voren liet Dijkie weer van zich spreken maar zoals al het gehele seizoen valt het elke keer tegen maar de kreet mocht er zijn en luidde als volgt: "Today is the day that man become legends.. we are going to take the second place.. we will fight for every ball and take down those guys.. this is the first game of the season for our leader: MISTER DE KORT.. we shall show him what he has mist in the first month.. the great spirit and motivation that we had the last games i want to see today!! B seven for live!! Werkelijk een geweldig woordje maar helaas zijn het meer woorden als daden bij onze Dijk die nog altijd zijn schitterende huisnummer niet heeft opgehangen. Vrij snel in de 2e helft verdubbelde we de voorsprong door een bijna identieke goal als de eerste. De defensie van WSC zijn niet de slimste jongens want het was wederom een uittrap van Jarno die over de defensie viel en bij Stefan terecht kwam. Stefan stond rechts en speelde de bal in de 16 waar hij Bjorn vrij zag staan die ook was meegelopen. De bal kwam echter achter Bjorn terecht maar kwam toen voor de voeten van Kevin die ook mee was gelopen, met rechts verschalkte hij de keeper en werd het 0-2. Een mooie trap van de Jood, goed het overzicht bewaard door Scampi, slim gedaan van Noussie en goed binnen geschoten door Slinger. Helaas duurde deze marge van 2 niet lang want het was de spits van WSC die de verdediging voorbij ging en ook de uitgekomen Jood passeerde 1-2. Na deze tegentreffer moest Piellie zich laten wisselen door Roof. Roof ging linksmidden spelen en schoof Kevin naar achteren om de zaak dicht te houden. Helaas vlak na deze wisselingen kwam WSC op gelijke hoogte, een middenvelder van WSC kon vrij doorlopen en werd door niemand aangepakt en kon op zo'n 20 meter verwijderd van het doel vrij uithalen en met een zaterdagschot trof hij doel 2-2. Vlak na deze gelijkmaker kregen we een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Scampi kreeg de bal na een combinatie met Jacki en ging op avontuur, hij ging niet alleen want hij kreeg 4 tegenstanders mee maar wonder boven wonder wist hij toch in de 16 te komen en met een kapbeweging aan te leggen voor zijn rechter. De actie was knap en wat gelukkig maar het vervolg was slecht, hij schoot zelf waar hij af had moeten leggen op Bummeke die vrij stond in de 16 bij de 2e paal en geheel ongedekt stond en de 2-3 had kunnen maken. WSC faalde in de aanval daarop niet en zorgde wel voor de 3-2 die ze in de schoot geworpen kregen. Jeroen had de bal in de verdediging maar door onnodig gecoach van Jarno raakte Jeroen in de stress en speelde een mislukte terugspeelbal die de spits op kon pikken en dit buitenkansje verzilverde. Vlak na deze treffer viel ook nog eens tot overmaat van ramp de 4-2, Dijkie liet zijn man lopen en de defensie kon de spits niet houden, Jarno kwam uit en raakte de bal nog aan maar rolde alsnog in het doel. Na deze goal werd Dijkie gewisseld en de resterende 10 minuten mocht Peter spelen. Ondanks de 4-2 kregen wij nog kansen om terug te komen, een schotje van Scampi wat gericht was trof de buitenkant van de paal en een perfecte voorzet van Noussie op Chubby die als een vliegende hollander bij de 2e paal inkwam werd net op tijd weggehaald door de verdediger anders was het een goal geweest.

Zo geef je een 0-2 voorsprong uit handen wat totaal onnodig was want voetballend was WSC niet veel beter. De tegengoals waren lullig en zelf hadden we er nog 3 of 4 kunnen maken. Ondanks de verliespot stijgen we een plekje en staan we nu 6de. NEO'25 verloor voor het eerst in de competitie en staan nu gelijk met WSC. TSC & GVV'63 volgen op 3 punten van de koplopers en wij volgen op 6 punten waarmee alles nog mogelijk is. Een competitie waarin iedereen kan winnen van elkaar want gezien de sterkte van de koplopers is er nog verre iets van beslist.

De 3e helft was kort mede omdat Scampi die voor het eerst reed in de Bavel 7 historie zijn sleutels nog bij Leanne in de tas had zitten die vervolgens al bij Oosterhout waren. Gevolg was dat Rini terug kon rijden en zo waren de meesten pas laat in de kantine. Echter is de 3e helft dubbel en dwars ingehaald in het Karrewiel waar Stropdas Drinken op het programma stond. Niemand minder dan onze trouwe supporter Roy Zegers sloot de avond winnend af doordat hij zo'n 3,5 uur op zijn plek kon blijven zitten zonder te hoeven pissen of te spaauwen en elke 10 minuten een pilske weg deed werken. Grote klasse Zegers !

Komend weekend zijn we vrij en de week erop zullen we thuis aantreden tegen Olympia'60 en zullen we dit keer met een bredere selectie aantreden aangezien iedereen weer terug is van vakantie/weekendjes/blessures etc. Winst is het enigste waar we voor zullen gaan, tot donderdag op de training !

Geschreven door Peter.
Lees verder | Auteur: Peter | 16 oktober 2013 | 0 Reacties

HOEKSCHOPPEN AAN DE BASIS OVERWINNING OP TSC !

Hoekschoppen aan de basis overwinning op TSC !Na de kansloze nederlaag vorige week tegen NEO'25 moesten we vandaag weer aantreden voor een thuiswedstrijdje. De tegenstander van afgelopen weekend was TSC. De ploeg uit Oosterhout behaalde al 9 punten en stonden daarmee op de 3e plaats. Voor ons was het zaak om de 3 punten in eigen huis te houden om de aansluiting met de voorlopige bovenste plekken niet te verliezen.

Zoals al het gehele seizoen waren we ook nu niet compleet maar dit weekend spande toch wel de kroon al voor het gehele seizoen. De afwezigen/niet spelende mensen vandaag waren: Rikkert (Dinnershow), Jens (Vacatione), Stefan (Dinnershow), Brian (Blessure), Rini (Blessure), Daan (Vacatione), Niels Pop (Blessure). Dat waren al 7 man die zoiezo niet zouden spelen, daarnaast komt er nog eens bij dat de wissels/basisspelers ook geen volle wedstrijd konden spelen: Dijkie (Licht geblesseerd), Boenty (Kon maar 45min), Jorg (Kon maar 45min). Een hele waslijst aan problemen dus maar gelukkig had interim topcoach Rini mensen kunnen regelen die ons uit de brand zouden helpen. Jirri & Jan Willem die meetrainen met ons waren dit weekend vrij met het 8e en konden meedoen, daarnaast zouden ze ook Dennis uit hun team meenemen. En aangezien Jorg maar 45min kon spelen was Koen Vincenten van het 10e ook bereid om ons te komen helpen.

De opstelling: Jood op doel met centraal voor hem Slinger & Jirri, linksachter Jeronus & op rechts Piellie. Centraal op het middenveld stonden Jack & Jorg, links stond Dennis & op rechts Roovers. Het spitsenduo vandaag bestond uit Jan Willem & Bummeke. De wedstrijd ging gelijk op en het was niet van een bijzonder hoog niveau en er vielen ook niet veel kansen te noteren in de 1e helft. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong, een voorzet werd in eerste instantie gekeerd door onze Jood maar de bal kreeg hij niet geheel onder controle en door wat onoplettendheid en gebrek aan scherpte achterin kon de spits als een duveltje uit een doosje de bal oppikken en binnen schieten 0-1. Grote kansen zoals gezegd waren er nog niet genoteerd maar je kunt ook niet spreken van een onterechte voorsprong aangezien geen van beide de betere ploeg was. Na de tegentreffer drukte we TSC iets meer terug op de eigen helft en begonnen we leuker te voetballen, een nadeel was dat we teveel nog de lange bal zochte. Jan Willem is weliswaar een lange spits maar hij had een verdediger bij zich staan die net zo lang was en fysiek sterker was, een echte bomenstaak zoals Koen het op de bank verwoorde. De eerste noemenswaardige kans van onze kant kwam uit een scrimmage in de 16m van TSC, Jan Willem had uiteindelijk de bal en met een slim hakballetje zette hij Bjorn vrij bij de 2e paal maar de keeper was net eerder bij de bal en kon de gelijkmaker voorkomen. Vlak voor rust zette we een mooie aanval op die bij Jack begon, hij stoomde op vanaf het middenveld en met een steekballetje wou hij de bal meegeven aan Bjorn maar de bal kwam erachter maar Kevin die ook mee was gelopen kon het de verdediger moeilijk maken. De bal kwam uiteindelijk vrij voor de voeten van Dennis die ook mee was gelopen en kreeg een vrije schietkans maar zag zijn schot wel over de keeper gaan maar ook net over de deklat. Ik weet dat de aanval zo liep maar het kan zo maar dat het met andere namen was, dat Kevin de steekbal op Jan Willem gaf maar dat hij uiteindelijk bij Jack kwam maar dat moeten jullie mij vergeven aangezien ik het bere naar mijn zin heb gehad bij X-Qlusive Holland waar ik om 09:00 in de ochtend nog steeds strontbezopen was. We gingen de rust in met een achterstand waar een 1-1 meer op zijn plaats was geweest.

In de rust werd Koen gebracht voor Jorg omdat de Noot zijn benen wou sparen voor de singelloop die hij de dag erop zou lopen in Breda. Jorg had achteraf makkelijk nog 45 minuten door kunnen voetballen aangezien de prestatie op de singelloop van niemand minder dan de poolse tank "Zosia". Zosia was ook te vinden bij de Dinershow en naar horen zeggen was het weer ouderwets hoe mevrouw Markowski de biertjes aan het nuttigen was en de dansmoves eruit gooide, maar ondanks dat heeft zij ook de singelloop voltooid wat grote klasse is ! Dit was de voorlopige enigste wissel maar interim coach Rini liet al doorschemeren aan de trouwe supporters aan de zijlijn niet al te lang meer te wachten met het brengen van Boenty. De 2e helft was een kwartier onderweg toen Boenty erin kwam voor Dennis. Dennis speelde niet slecht maar we wouden meer dreiging creeeren met Kevin die achterin zijn mannetje wel staat maar met zijn voetballend vermogen en snelheid voorin meer kan toevoegen. Door de komst van Boenty verschoof Kevin naar de linksmid positie, ging Boenty rechtsachterin spelen en vormde Piellie nu het centrale duo met Jirri. TSC had een solide elftal maar kon geen potten breken, achterin stond het gewoon goed met een sterk centraal duo waar Jirri sterk speelde en Piellie een plaag voor elke TSC'er was want wat speelde Niels een topwedstrijd en Jeronus die bijna al zijn duels overtuigend won. Toen Boenty erin kwam moest hij even in de wedstrijd komen want hij zat er 2x volledig naast en daardoor kreeg TSC 2 kansen, 1 werd goed gepakt door de Jood en 2 kans verprutse ze zelf. We kwamen uiteindelijk op gelijke hoogte door een corner vanaf de rechterkant die werd genomen door linkspoot Kevin en dus indraaide, de trap was goed en de actie van Bob was ook klasse. Hij kwam ingelopen en zijn timing was perfect en knikte de bal hard en onhoudbaar in het dak van het doel 1-1. Door de treffer kregen we vertrouwen en gingen we beter voetballen en was TSC het spoor bijster en kregen we genoeg ruimte om goals te maken maar helaas stond er bij TSC 1 iemand in de weg. De schrensrechter vlagde tot 2x toen een 1 op 1 situatie af en keurde zelfs een doelpunt af terwijl het verre van buitenspel was. Kevin kon met zijn snelheid 2x alleen op het doel af maar weg afgevlagd en een bal vanuit het middenveld die werd doorgekopt door Bjorn op Jan Willem die hem vervolgens zonder pardon in de bovenhoek jaagde werd zelfs afgekeurd. Niet alleen de schrensrechter liet zich van een negatieve kant spreken, uiteraard speelt de scheidsrechter hier ook een rol door telkens maar blind op zijn assistent af te gaan. Vanaf de bank hadden wij hier goed zicht op en het was overduidelijk geen buitenspel maar vooruit dat kan gebeuren maar als de scheidsrechter even later een schop van achter op Bjorn zijn enkels ook onbestraft laat wat donkerrood was werden we langzamerhand wanhopig. Deze gebeurtenissen vonden plaats in een tijdbestek van 10 a 15 minuten maar waren niet helpend voor het vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd. We bleven druk houden en wonder boven wonder waar wij nooit uit corners scoren maakten we vandaag een tweede treffer uit een corner. De corner was identiek aan de eerste treffer maar ditmaal werd hij vanaf links genomen door Jack en binnengeknikt door Koen Vincenten die later zelf nog aangaf ook nog nooit met de kop te hebben gescoord. Zo stonden we alsnog en dikverdiend op een 2-1 voorsprong. De voorsprong werd nog opgevoerd door een afstandschot van Bum die de keeper niet onder controle kreeg, Jack was alert en bleef koelbloedig in de rebound en omspeelde de keeper eerst en tikte daarna de bal in het lege doel 3-1. Het werd 10 minuten voor tijd nog onnodig spannend door een zondagschot van TSC die Jarno verkeerd inschatte, hij tikte hem uiteindelijk nog wel tegen de paal maar in de rebound was het een koud kunstje voor een aanvaller van TSC die in de 5 meter stond. Niet dat TSC opeens veel meer druk aan het zetten was maar de angst en het risico blijft aanwezig bij een 3-2 voorsprong.

Gelukkig viel de gelijkmaker niet meer wat ook niet verdiend was geweest want op de basis van de 2e helft verdiende er maar 1 ploeg om te winnen en dat waren wij. Jan Willem, Jirri, Dennis & Koen willen wij graag bedanken voor het meedoen! Na de wedstrijd nog 2 bakjes Jupiler in de kleedkamer genuttigd, het ene bakje wat we standaard hebben en het andere bakje van supporter Gimli die de vrijdagavond 60 jaar was geworden !

Komende zaterdag wacht een lastige uitwedstrijd in Waalwijk tegen WSC die momenteel de 2e plaats bezette met 12 punten. Aan ons de taak WSC de 2de nederlaag toe te brengen. Tot morgen op de training !

Geschreven door Peter.
Lees verder | Auteur: Peter | 09 oktober 2013 | 0 Reacties

COLLECTIEF FALEN & FOUTENFESTIVAL LUID ONNODIG PAK SLAAG IN TEGEN NEO'25

Collectief falen & foutenfestival luid onnodig pak slaag in tegen NEO'25Na de winstpartij vorige week tegen SSC'55 de streekgenoot van onze tegenstander dit weekend moesten we nu in Sprang Capelle aantreden tegen de huidige koploper: NEO'25. NEO'25 had met duidelijk cijfers gewonnen van TSVV Merlijn & Olympia'60 en een nipte overwinning behaald tegen GDC waarmee ze dus 9 punten hadden verzameld en de lijst aanvoerde.

Het voetbalseizoen was afgelopen weekend al weer toe aan de 4e ronde maar de vrienden van zeven zijn er nog geen 1 weekend in geslaagd om compleet te zijn. Ook dit weekend misten we weer de nodige mensen: Noussie was de mooiboy aan het uithangen in Benidorm, Hokboer was de mooiboy aan het uithangen in Kos, Hunterke had andere verplichtingen & Nils Pop bleek wederom teveel last te hebben van zijn rug. Daarnaast hadden we geen echte wissels om in te brengen, alleen bij nood: Jeronus had nog teveel last van zijn lies en kon niet voluit sprinten, Rini blijft voorlopig nog alleen trainen en wilt geen risico lopen met zijn knie & Jochemsen die bij nood nog in zou kunnen vallen maar ook niet in staat is om te voetballen met zijn knie. Zo hebben we weliswaar 18 man op papier staan die kunnen spelen maar hebben we eigenlijk elke week al spelersproblemen.

Naast de waslijst met afwezigen/geblesseerden bleek bij aankomst op het totaal niet sfeervolle Jeka achtige sportpark dat de KNVB scheids had afgemeld. In goed overleg is besloten om een clubscheids te laten fluiten omdat we anders de wedstrijd helemaal niet hadden kunnen spelen en we voor niks waren gekomen. De warming up zat al in de benen maar toen moesten we nog dik een half uur wachten eer dat de plaatselijke terreinknecht een echt scheidsrechterpakje had kunnen regelen. Een moeizaam begin dus vandaag en zo ga je dus niet lekker de wedstrijd in wetende dat je ook nog eens op een traag veld speelt waar het liedje van Sammeke Gooris - Laat het gras maar groeien toepasselijk bij is.

Toen de plaatselijke leidsman floot voor het begin duurde het niet lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam, een verdediger van NEO'25 die net uit de luiers was juinde de bal naar voren en werd met de wind meegedragen wat veradelijk was op het open speelveld. De bal kwam bij de nummer 9 terecht en Brian die volledig verkeerd aan de buitenkant stond te dekken was gezien, de spits kon alleen op Chubby af en met een droge schuiver zorgde hij voor de 1-0. Een antwoord van ons liet niet lang op zich wachten, de spaanse gebroeders stonden voor het eerst dit seizoen samen voorin en bij de eerste actie was het gelijk prijs. De kleine vargas gaf de bal in de loop mee aan de grote vargas en de verdediger die net uit de luiers was hing aan Stefan alsof hij snoep had gestolen maar ondanks dat bleef Scampi sterk op de been en verschalkte hij de doelman met zijn linker 1-1. Daarna bleven wij het initiatief houden maar tot grote kansen kwam het echter niet, wat halve kansen en corners waren niet gevaarlijk genoeg om de doelman in verlegenheid te brengen. Het spel schommelde daarna niet op en neer maar speelde het zich vooral af op het middenveld waar her en der soms stevige duels aan het orde van de dag waren. De leidsman gaf in twijfelgevallen de vrijetrap wat niet geheel onverrassend was aan de thuisploeg en toen Jack zich even liet gaan wou de beste man Jack 5 minuten uit het veld sturen maar toen hij door de coach van de thuisploeg erop werd gewezen dat dat niet mogelijk is op dit niveau hij geel moest geven. De beste man had dit scheidsrechterpakje ergens vandaan getoverd en kwam er dus pas achter in de wedstrijd toen hij een prent wou uitdelen hij deze niet bij had. De wedstrijd verliep verders vriendelijk op een klein opstootje na met Rik en een fan van het nummer WC Experience - Dr hed een duif op me voorruit gescheten. Blijkbaar vind deze speler het zo'n mooi nummer dat hij het wou laten merken door zijn eigen twist eraan te geven want in dit geval was het WC Experience - Dr hed een duif op me voorhoofd gescheten. Er was geen betere ploeg want wij brachten na de gelijkmaker te weinig en begonnen meer tegen ons zelf te voetballen door de plaatselijke leidsman maar ook NEO'25 had nog geen enkele kans gekregen na het slippertje van onze zaag. Desondanks kwam de thuisploeg toch op voorsprong, een indraaiende voorzet werd door Bounty half aangenomen / half geraakt en werd zo pardoes klaargelegd voor een aanvaller. De aanvaller die alle ruimte en tijd had waar Rikkert ook wel korter had mogen dekken kon de verre hoek uitkiezen en prikte hem in het zijnet 2-1.

Zo gingen we vroegtijdig de rust in want de beste leidsman moest na de treffer naar Adje lopen om te vragen of hij een klokje bij had want ook dit was de beste man vergeten maar Adje had ook niks bij. Toen hij na de treffer floot voor de rust keek Rini verbaasd op zijn horloge en bleek dat we pas 35 minuten aan het voetballen waren en we dus nog 10 minuten te gaan hadden. Toen we dit melden aan de man wou hij van niks weten en gingen we dus rusten met een 2-1 achterstand.

Het was onnodig dat we achter stonden want ook al waren we niet echt de betere ploeg, voetballend was NEO'25 verre van koploper waardig. In de rust wat dingetjes besproken waarbij het belangrijkste dat we niet tegen ons zelf moesten voetballen maar ons koppie erbij moesten houden want voetballend waren we een beter team.

Vlak na de rust kregen we een vrijetrap op vrij ruime afstand. Er was even overleg tussen de spaanse gebroeders maar de grote vargas mocht hem gaan nemen. Stefan gaf de bal een knal en op zijn Roberto Carlos ging de bal om de muur heen en draaide de bal van binnen naar buiten in de haak en liet de keeper volledig kansloos, een wonderschone treffer wat voor de gelijkmaker zorgde 2-2. Hoe gek voetbal kan zijn blijkt wel uit de actie die na deze treffer volgde, NEO'25 was in de aanval en een schot wat gekeerd werd door Chubby rolde uiteindelijk ver uit de 16 en kwam terecht bij een speler van de thuisploeg. Stefan die terug had moeten zakken om deze bal op te vangen kwam te laat en Rik zei nog "laat maar schieten", de speler dacht niet na en haalde vol uit en met een streep jaagde hij hem in de winkelhaak waarmee hij de mooiheid van Stefan zijn treffer overklaste wat haast onmogelijk was 3-2. Deze speler zal nooit meer zo'n doelpunt maken maar voor ons kon dat er vandaag nog wel bij na toch al een pechdag. Vlak na de 3-2 volgde ook de 4-2, een indraaiende voorzet kwam bij de 2e paal terecht en waar onze defensie stapte om 2 man buitenspel zetten en dit zo ook werd gezien voor Ad mocht de aanval doorgaan en was het niet moeilijk voor de aanvaller. Het was nota bene de man met vogelpoep op zn voorhoofd die de 4-2 op zijn naam mocht schrijven die dus eigenlijk afgekeurd had moeten worden. Het geluk was al aan de zijde van de thuisploeg en toen een terugspeelbal op Chubby die hem vervolgens weg wou poeieren tegen een instormde aanvaller op werd geschoten werd het ook nog 5-2. Zo'n bal gaat 100x gewoon over of naast de instormde speler maar vandaag dus niet, al moet ik zeggen dat er meer frustatie in zat bij Chubby om de tegenstander te raken dan simpelweg de bal iets meer naar de zijkant te schieten was dus ook als deels fout kan worden aangerekend. Na de 5-2 kreeg Dijkie nog een levensgrote kans om ons nog enigzins iets terug in de wedstrijd te brengen maar toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg in de 5 meter kreeg hij hem niet goed onder controle en de keeper die al op de grond lag kwam met de schrik vrij. Vlak na deze kans was het geluk wederom niet aan onze zijde toen Jorg goed doordrukte op de laatste man en het duel won, behendig wipte hij de bal over de keeper die gezien was maar op het nippertje kon de bal nog van de lijn worden gehaald door een verdediger. NEO'25 kwam uiteindelijk ook nog op 6-2 uit een corner, Dijkie had plotseling ergens op het veld in de kauwgom getrapt en kwam bij het kopduel niet omhoog wat dus simpel werd gewonnen door zijn tegenstander en die hem in de goal prikte. De eindstand werd bepaald op 7-2 door een leuke aanval van NEO'25, dit was het enigste zelf gecreerde doelpunt de rest waren persoonlijke foutjes van onze kant en gelukjes voor de kant van de thuisploeg.

Zo krijg je een flink pak slaag wat totaal onnodig is, voetballend is NEO'25 niet geweldig maar staan ze inmiddels wel bovenaan met 12 punten. Het niveau van de andere teams is nog onbekend maar om te spreken van een titelkandidaat is te ver gezocht lijkt mij.

Al met al zat alles tegen deze wedstrijd: later begonnen, traag veld met veel wind, clubscheidsrechter, speelde teveel tegen ons zelf, persoonlijke fouten, ongelofelijk veel pech en niet te vergeten een veel te dunne selectie waar je toch weer bepaalde mensen mist.

Ondanks het pak slaag hebben we nog wel lekkere pilskes genuttigd & de dag gezellig afgesloten op de verjaardag van Dijk die vandaag zich als waardige aanvoerder opstelde.

Wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende pot. We spelen dit weekend thuis tegen TSC die inmiddels ook al 9 punten hebben. Winnen is noodzakelijk om voorlopig de top 6 niet uit zicht te raken.

Geschreven door Peter.
Lees verder | Auteur: Peter | 30 september 2013 | 0 Reacties

WEDEROM 3 PUNTEN, OP WEG NAAR DE KOPPOSITIE !

Wederom 3 punten, op weg naar de koppositie !Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Kerkwijk smaakte dat uiteraard naar meer. Zelf was ik er tegen Kerkwijk niet bij maar wat ik van iedereen hoorde is dat wij de bovenliggende partij waren. Vandaag was een oude bekende aan de beurt SSC 3.

Stefan en Bob waren terug van vakantie, waar Roy nog steeds in Amerika aan het ronddwalen is. Jarno keepte bij Bavel 10 waardoor hij later aanschoof als supporter. Op papier hadden we 15 man. De opstelling zag er als volgt uit: Peter in de goal, Brian rechtsachter, centraal achterin Rik en Kevin (ondanks zijn 3 doelpunten vorige week terug gezet in de verdediging) en linksachter startte Ranil. Jeroen had aangegeven dat hij nog teveel last had van zijn hamstring. Linkshalf mocht Jens beginnen, centraal stond het duo Jack & Jorg. Vanaf rechts begon Corné. In de aanval stonden Björn & Stefan. De wissels: Jeroen, Niels & Niels en Bob. Rene was weer verantwoordelijk voor de leiding. SSC wat wij kenden van een paar jaar geleden had een jong elftal en wisten 4 punten te pakken in 2 wedstrijden. Het duel was de eerste 30 minuten niet echt bijzonder te noemen, van beide partijen waren er geen grote kansen. Enkel een goed schot van Kevin die de keeper toch de hoek in stuurde om de bal tegen te houden. Wel werd ons snel duidelijk dat er 2 goede spelers bij SSC in het veld stonden die we in de gaten moesten houden. Na ongeveer 35 minuten was het Stefan die de bal kreeg aan de zijkant van de 16. Met een goede actie probeerde hij langs zijn tegenstander te gaan, echter werd hij naar beneden getrokken door deze. Volgens mij werd de overtreding begonnen buiten de 16 maar Stefan ging in de 16 naar de grond. De scheids wees resoluut naar de stip en Jorg eiste de bal op. Hij stuurde de keeper in de verkeerde hoek en zo stond het 1-0. Vlak na de 1-0 was het Ranil die verdedigend in actie moest komen. Bij het wegwerken van de bal raakte de tegenstander Ranil volgens mij op zijn hak. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen en Bob kwam voor hem in de plaats. Jorg had ook voor de 2-0 moeten zorgen toen hij helemaal alleen op de keeper af ging maar hij was niet koelbloedig genoeg en schoot op de keeper wat je Jorg ook niet kwalijk moet nemen want hij is geen spits. Vlak na deze levensgrote kans kregen we nog een gigantische mogelijkheid, een corner belandde bij de 2e paal waar Bum helemaal vrij stond maar hij kopte verkeerd en kreeg de bal half op zijn schouder waardoor de keeper hem daarna makkelijk kon pakken, 3-0 had het dus moeten zijn. In de rust doorgesproken dat we op moesten letten op de nummer 7 en 10 van SSC. Zij waren balvast en snel en konden wel eens voor gevaar gaan zorgen in de 2e helft. Verder geen wissels doorgezet in de rust.

SSC probeerde toch de druk wat op te voeren wat in eerste instantie leidde tot de 1-1. Alleen de speler scoorde in buitenspelpositie wat goed gezien werd door de scheidsrechter. De bal kwam via de paal terecht bij de tegenstander die dus buitenspel stond. Na het afgekeurde doelpunt scoorden wij al vrij snel de 2-0. Het was Stefan die Björn goed vrij zag lopen. Stefan twijfelde niet en paste de bal naar Björn die netjes een hoek uitkoos en de keeper verschalkte. SSC ging steeds meer tegen zichzelf en tegen de scheidsrechter voetballen, waardoor ze eigenlijk nog geen grote kans hadden gecreëerd. Vanwege aanhoudende kramp bij Rik in zijn kuit én scheenbeen, was het Niels Plasman die erin kwam. Na ons 2e doelpunt duurde het niet veel langer voordat de eindstand op het bord gezet werd. Volgens mij was het bal die weggewerkt werd door onze verdediging en in de voeten van Jorg kwam. Hij zag Stefan vrij staan in de middencirkel en speelde de bal in. Stefan kwam 1 op 1 met zijn directe tegenstander en schakelde deze uit door 4-5 keer een andere richting in te slaan. Hij wist de bal in de korte hoek te plaatsen en zo werd het 3-0. Niels Pop kwam er nog in voor Björn. Corné kreeg ook nog een levensgrote kopkans op de 4-0 uit een vrije trap van Bob. Echter nam Corné te veel tijd waardoor hij ging twijfelen of hij hem nu in de rechter of linker kruising ging koppen. De bal ging naast de tweede paal.

Weer een goede wedstrijd van ons, waarbij we ons eigen spel bleven spelen en dit resulteerde uiteindelijk in de 3-0 overwinning voor ons. Dankzij het kratje bier van ome Rob voor de steun van Bavel 7 zaten we nog lang in de kleedkamer. Om vanuit de kantine met een aantal man weer ouderwets naar Café d’n Bert te gaan voor een paar potjes afgooien.

Volgende week spelen we tegen de koploper NEO. Ze hebben alle 3 de wedstrijden gewonnen. Als we ook tegen hun 3 punten weten te pakken worden wij de nieuwe koplopers. We weten dus wat ons te doen staat.

Stefan zal het verslag volgende week maken.

Geschreven door Bob.
Lees verder | Auteur: Peter | 24 september 2013 | 0 Reacties

INZET BELOOND MET 3 WELVERDIENDE PUNTEN IN KERKWIJK !

Inzet beloond met 3 welverdiende punten in Kerkwijk !Vorige week werd de 1e competitiewedstrijd thuis verloren met 0-2 van GVV'63 wat niet nodig was dus dit weekend moest er iets rechtgezet worden in en tegen het 2e elftal van Kerkwijk.

We vertrokken met een selectie van 15 man waar alleen Stefan & Bob ontbraken vanwege vakantie & uiteraard onze lijdert Roy maar zijn taken werden waargenomen door Rini. We begonnen met Jarno op doel, rechtsachter Brain, centraal Daan & Ranil & linksachter Jeroen. Linksmidden stond Nielske Pop, centraal op het midden Bjorn & Jorg en op rechts Dijkie. Jack & Kevin stonden voorin. De wissels waren Rikkert, Jens, Peter & in noodgevallen Niels Plas. Kerkwijk wat voor ons geheel een onbekend elftal was had vorige week met ruime cijfers gewonnen van TSVV Merlijn (1-6) dus voetballen konden ze wel. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd ging het gelijk op maar was er niet echt een bepalende speler bij de thuisploeg die we in de gaten moesten houden. Het was een klein veld en erg nat dus de bal schoot gemakkelijk door en daardoor viel ook de eerste goal van de dag. Het was Daan die een lange bal naar voren gaf en de bal werd verkeerd ingeschat door de laatste man en stuiterde over hem heen, Kevin kon alleen af op de doelman en bleef erg rustig en omspeelde de keeper en legde hem in het netje 0-1. Niet veel later werd het ook al 0-2, een uittrap van Jarno belandde bij Corne en zijn tegenstander in de voeten, Dijkie won het duel en kon afgeven op Kevin. Kevin was veel sneller dan zijn directe tegenstander en kon hem eruit lopen en met zijn linker de bal naast de keeper schieten toen hij net in de 16 was gekomen 0-2. Nog geen 5 minuten laten had het 0-3 moeten zijn, het was wederom Kevin die het duel opzoekte met de Kerkwijkse defensie en zijn actie leek te mislukken maar met een gelukje kreeg hij hem alsnog mee en kwam wederom in de 16 en leek nu voor de rechterhoek te gaan. Kevin koos deze keer niet voor het schot en legde hem prima af op Niels Pop die helemaal vrij stond bij de 2e paal maar voor een leeg doel werkte Niels Pop de bal ongelukkig naast. Waar de marge 3 had moeten zijn werd de marge nog maar 1 doelpunt vlak na deze gemiste kans. Een voorzet vanaf rechts kwam bij Jarno in de 5meter maar door het natte weer kon Jarno hem niet gelijk klemmen en dat resulteerde in een 2e kans voor de spits maar die werd neergelegd door Jarno en Brian die te hulp schoot. Er was weinig aan de hand maar de scheids oordeelde dat het onmogelijk werd gemaakt voor de spits iets te doen en dus ging de bal op de stip die werd benut door de aanvoerder 1-2. Gelukkig voor ons bleef het iets later ook bij deze stand want dezelfde aanvoerder schoot van afstand op de lat wat bijna de gelijkmaker betekende. Ondanks deze 2 acties van de Kerkwijkers bleven we met ons koppie erbij en waren we de bovenliggende partij, Niels Pop die 0-3 had moeten maken was gebrand op revanche en liet zich voor rust gelden en was belangrijk voor het team, uit een corner was hij sterk in het duel en kwam hij voor zijn man en tikte de bal tegen de lat. Net na deze kans bracht hij Kevin in stelling die wederom zijn verdediger te snel af was en met links de keeper verschalkte 1-3. Zo gingen we de rust in waar het eigenlijk 0-4 had moeten staan maar met deze ruststand mag je niet klagen en gezien het spelbeeld was er niks aan de hand. Aanvallend bracht Kerkwijk erg weinig en dat kwam mede door ons, iedereen werkte voor elkaar en veel duels werden door ons gewonnen.

Er werden nog geen wissels doorgevoerd maar Jens zou na een kwartier in het veld komen voor Corne. Ondanks dat wij de bovenliggende partij waren kwam Kerkwijk vrij rap in de 2e helft toch al weer terug in partij door de 2-3 te maken, een bal bij de 2e paal werd door een Kerkwijker binnen gewerkt. Niet veel later brachten we de marge bijna weer naar 2, Jack was het volgens mij die Kevin inspeelde en de defensie die geen raad wist met Kevin waren hem weer kwijt, hij omspeelde de doelman net als de 1e goal en schoot nu tegen een verdediger op die op de lijn stond. Een klasse actie weer maar als Kevin hem had afgelegd op Jack die mee was gelopen bij de 2e paal was misschien een betere keuze geweest. We kwam toch weer op een veiligere marge doordat Jack zijn voeten lieten spreken bij een vrijetrap. In de 1e helft had Jack ook al een goede vrijetrap genomen die maar rakelings naast ging maar deze keer was het wel raak, de doelman zette zijn muur vrij dom en ging er zelf precies achter staan waardoor hij het zicht voor zichzelf volledig blokte. Jack krulde de bal perfect langs de muur in de verre hoek en ook al had de muur goed gestaan was de keeper kansloos geweest op dit schot 2-4. Kerkwijk was in de 2e helft wel sterker geworden maar grote kansen bleven uit, fysiek was er een sterkere aanvaller in gekomen en die scoorden uit het niets toch nog 3-4. Brian die geel had gekregen in de 2e helft werd uit voorzorg gewisseld door Rik en Jens zou een linie terug zakken om de wat snellere linksbuiten op te vangen. In de 90e minuut werd Kevin ook nog naar de kant gehaald voor tijdswinst en Peter kwam ervoor in het veld. Dit was denk ik de kortste invalbeurt in de Bavel 7 historie want 3 minuten kon Peter het veld alweer verlaten wegens direct rood. De reden sloeg nergens op maar door het natte veld kon je bruiken maken slidings van verdere afstand maar de scheids oordeelde de sliding als gevaarlijk inkomen met gestrekt been terwijl dat totaal niet het geval was. Dat was het enigste smetje op de wedstrijd want het bleef bij 3-4 en zo zijn de eerste 3 punten binnen wat het belangrijkste is.

Een mooie teamprestatie waarin iedereen hard heeft gewerkt maar een extra pluim gaat uit naar Kevin die zeer doeltreffend was vandaag. Als we de strijdlust van afgelopen zaterdag elke week op kunnen brengen en als we volgende week weer volledig zijn kunnen we mooi meedraaien dit jaar.

Volgende week thuis tegen SSC'55 waar we al vaker tegen hebben gespeeld en het altijd vrij lastig tegen hebben. Volgende week een verslag van Bob of Stefan.

Geschreven door Peter.
Lees verder | Auteur: Peter | 16 september 2013 | 0 Reacties